St GeorgeCross

De laatste wedstrijd van het crosscircuit was door het polderlandschap van de Wogmeer. Voor de senioren vrouwen en mannen stond een 8,2 km Cross op het programma. Dit was een wedstrijd tussen trainer Ron van Diepen en Michiel de Ruiter (beide Hera). Na ruim 28 minuten kwam Ron van Diepen als eerste over de finish en Michiel de Ruiter op zes seconden tweede. Alwin Groen van Nova werd derde.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Barbara Tesselaar-Zutt (Hera) na ruim 35 minuten. Charissa Czech van Noordkop moest een halve minuut toegeven. Lucienne Groenendijk van Sportlust werd derde.

Bij de mannen 40+ behaalde onze snelle voorzitter Anko Top een zevende plaats. Bij de 45+ ers werd Ruud van Breukelen 18e en Ronald van Etten 23e. Bij de mannen 55+ een 22e plaats voor Herman Hommen.

Bij de vrouwen werd Margret van Kampen derde in de categorie 40+ en Elles Wagenaar werd ook derde een categorie hoger.

De meisjes en jongens vanaf 13 jaar stond 4,2 kilometer op het programma. Bij de meisjes 13-15 jaar werd Eline van Beukelen 5e. Bij de jongens 13-15 jaar werd Kevin Post 10e.

Voor de jongens en meisjes stond (volgens afstandmeten.nl) 1400 meter op het programma. Bij de jongens tot en met negen jaar werd Joost van Oers 11e en bij de meisjes tot en met twaalf jaar werd Robin Post 15e.

Einduitslag:

In de eindklassering behaald Joost van Oers een 9e plaats bij de jongens tot en met negen jaar. In de categorie jongens 13-15 behaald Kevin Post een 8e plaats. Bij de meisjes 13-15 jaar werd Eline van Breukelen 5e.

Bij de masters 40+ werd Anko Top vier keer zevende, dit leverde hem ook een 7e plaats in de eindklassering. Bij de vrouwen 40+ werd Margret van Kampen 3e en bij de vrouwen 45+ werd Elles Wagenaar 4e.

Volgend jaar is er weer de Roele de VriesCrosscircuit. Deze start op 30 oktober met de Parkcross in Hoorn.

DuinCross, derde plaats Eline van Breukelen

Op 5 december werd bij Noordkop voor de 25e keer de DuinCross gehouden. Na een paar dagen met sneeuw werd deze dag de dooi ingezet. Een overvloed aan zacht sneeuw en ijskoud water als gevolg. De start was er een waterpartij waardoor je voeten al behoorlijk koud werden. Een aantal leden van Wieringermeer deden mee.

Bij de jeugd was alleen Eline van Breukelen van de partij in haar categorie meisjes tot en met vijftien jaar werd Eline keurig derde.

Voor de vrouwen was er een parcours van 5800 meter uitgezet door Noordkop. Bij de vrouwen 35+ behaalde Wendy Sanders een zevende plaats. Bij de vrouwen 40+ werd Margret van Kampen keurig vijfde en ook Elles Wagenaar werd bij 45+ vijfde. Bij de Senioren werd Linda Trom veertiende.

De mannen moesten een rondje meer en liepen daardoor 10000 meter.  Bij de categorie 40+ behaalde Anko Top een zevende plaats. Een categorie hoger werd Ruud van Breukelen elfde en Ronald van Etten zestiende. Herman Hommen deed mee in de categorie 55+ en werd vijftiende.

Op zondag 12 december is de laatste wedstrijd van het CrossCircuit. Dan organiseert Hera de St. George Cross in Spierdijk.

Lees de uitslag van de duincross

SAV Cross 21 november
SAV had dit jaar een nieuw en een leuk parcours in het Strekerbos in Bovenkarpspel. De inschrijving was in een mooie locatie waar ook koffie en thee gedronken kon worden. SAV had een glibberig en een bochtig parcours uitgezet. CrossSchoenen of Spikes waren zeker niet overbodig. Na afloop hielpen de kinderen met het schoonmaken van je schoenen.

De SAV Cross werd bij de mannen met overmacht door Hera atleet Ron van Diepen gewonnen. De 10000 meter werd in 32.21 minuut afgelegd.  Bij de vrouwen wist noordkop atleet Charissa Czech opnieuw met de overwinning er vandoor te gaan. De 4800 meter werd in 19.10 minuten afgelegd.

Totaal verschenen 9 Wieringermeer atleten aan de start. Wendy Sanders finishde in de categorie 35+ als zevende. Bij de vrouwen 40+ werd Margret van Kampen vierde. Ook Elles Wagenaar werd vierde in de categorie 45+. In de categorie 40+ bij de mannen werd Anko Top 10e. Bij de jeugd 13-15 jaar werd Eline van Breukelen 8e.

Uitslag SAV Cross

DijkgatbosCross

De 26e editie van de DijkgatbosCross was een zware blubberige editie. Bij 10.500 meter bij de mannen slechts drie deelnemers onder de 40 minuten. Alleen bij de senioren bleven drie atleten binnen de veertig minuten grens. Net als in Hoorn wist Michiel de Ruiter van Hera ook de Dijkgatbos Cross op zijn naam te zetten in 39.02 minuten. Tweede werd Alwin Groen van Nova in 39.24 minuten en Iain Murdoch van Hylas werd derde in 39.31 minuten.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Charissa Czech van Noordkop in precies 28.00 minuten (zie verslag SchagerCourant van maandag 15 november) tweede  werd Suzan Nieman van Hera in 28.49 minuten en derde Lucienne Groenendijk van Sportlust in 29.31 minuten.

Dijkgatbos SprintCross
Nieuw dit jaar was de SprintCross over 2000 meter. Bij de mannen ging de overwinning naar Yunis Abu stitan van Noordkop in 6.29 minuut, tweede Jeffrey van der Park in 6.36 minuut en derde Quinten Zwaga van Trias in 6.51 minuut.
Bij de vrouwen was Mirjam van Ouwerkerk van av Aalsmeer de snelste in 8.17 minuut, tweede werd Marit Plat ook van av Aalsmeer in 8.26 minuut en derde Rianne Breedijk van Zaanland in 9.16 minuut.

Dijkgatbos JeugdCross
Bij jeugd verschenen uit eindelijk 120 atleten aan de start.
Bij de jeugd ging de overwinnen bij de jongens en meisjes tot en met 9 jaar (1000 meter). Naar Luca en Nina van Diepen(beide Hera) in respectievelijk  4.02 en 4.10. Bij de meisjes 10-12 jaar liep Jetske van Kampen (Hollandia) de 1500 meter het snelste in 5.34 minuut. Tweede Naomie Zwaag van Hollandia en derde Alise de Jong van Tas'82. Bij de meisjes tot en met 15 jaar (2000 meter) werd Floortje van Kampen (Hollandia) eerste in 7.27 minuut. Ruim 15 seconden er achter werd Rosalie Wijnker (Hera) tweede. En Lisanne Keet (Dokev) werd derde in 8.06 minuut. Bij de jongens tot en met 12 jaar ging de overwinning naar Edwin Sjerps (SAV) gevolgd door Stefan Kok en derde werd Emile Lammers van Noordkop. Bij de jongens tot en met 15 jaar waren twee Hera atleten bij de eerste drie. Jori Slagter werd eerste en Tony van Diepen derde. Joost Kok uit Lutjebroek werd tweede. Bij de meiden tot en met 19 jaar ging de overwinning naar Trias. Lenneke Beeldman had veertig seconden voorsprong op Heleen Wildoer van SAV en derde Lisa Verblaauw van Hera. Het laatste jeugd onderdeel was de 5000 meter voor jongens tot en met 19 jaar. De overwinning ging naar Richard Douma (zaanland) in 20.53 minuut. Zeer opmerkelijk was zijn prestatie, omdat hij vanaf de finish startte en daardoor ruim 230 meter meer moest lopen. Jan Arie Portegijs volgde op veertig seconden en derde werd Marijn Buijtendorp ook van Zaanland in 22.03 minuten.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto's DijkgatbosCross

Dia voorstelling foto's

Foto's CrossCircuit.nl

Verslag SchagerCourant (pdf)

ParkCross

Op zondag 31 oktober 2010 ging in Hoorn het Roele de Vries CrossCircuit van start. De eerste wedstrijd was traditioneel de ParkCross van Hollandia.  Het parcours was door de vele heuveltjes en drassige grasvelden zwaar geworden. De eerste wedstrijd was een dubbele overwinning voor Hera. Bij de vrouwen liep Yvonne Hak het snelste en bij de Mannen was Michiel de Ruiter dit keer het snelste.