Op zaterdag 21 september 2013 zijn vier atleten van A.V. Wieringermeer de dijk over gestoken voor een wedstrijd bij AV Lionitas te Leeuwarden.

AVW heeft goede zaken gedaan tijdens de wedstrijd bij AV Lionatas. In totaal gingen de atleten met maar liefst 7 medialles naar huis!! 6 Goud en 1 zilver.

Juliette Bruin: Goud bij 80m sprint. en zilver verspringen
Robin Post: Goud bij discuswerpen.
Coen van der Geest: Goud bij kogelstoten en goud bij discuswerpen.
Jos Muller: Goud bij kogelstoten en goud bij discuswerpen.

Het was een van de laatste wedstrijden van het baanseizoen, een goede kans om nog een aantal PR's (persoonlijk records) en eventueel CR's (clubrecords) aan te vallen.

Juliette Bruin ging van start met de 80m sprint welke ze in een tijd van 11:38s volbracht. Dit was goed voor een PR! Bij hoogspringen begon ze wat stroef, maar eindigde met een zeer goed PR van 1.50m. Wat een verbetering is met 5cm. Juliette had verspringen als laatste onderdeel staan en haalde een evenaring van haar eigen PR van 4.26m.

Robin Post ging van start met kogelstoten. Het werd een wat rommelig onderdeel, aangezien het chronoloog bij een aantal onderdelen overlapten. Robin heeft zich er goed doorheen geslagen en een afstand van 8.60m gestoten. Na kogelstoten kon Robin direct door naar discuswerpen. Ze kwam bij discus tot een afstand van 24.33m.

Jos Muller en Coen van der Geest begonnen bij kogelstoten. Tijdens het kogelstoten begon het te miezeren, maar dat was gelukkig maar van korte duur. Coen stootte een afstand van 11.09m. Jos behaalde een afstand van 8.97m, goed voor een CR bij de masters 45. Na het kogelstoten gingen ze door naar het discuswerpen. Coen wierp een afstand van 33.69m. Jos behaalde een afstand van 27.10m.

 

Lionitas2013_small

(Van links naar recht: Robin Post, Juliette Bruin, Coen van der Geest, Jos Muller)