Werken als vrijwilliger tijdens Londen 2012?

Het is vanaf nu (15-9) mogelijk om te solliciteren als vrijwilliger.

Op 15 september start de selectie voor vrijwilligers tijdens de Olympische Spelen in Londen 2012 en de Paralympische Spelen, enkele weken later. In totaal worden 70.000 vrijwilligers gezocht voor allerlei verschillende werkzaamheden. Er worden bijvoorbeeld vrijwilligers gezocht voor de controle van tickets en voor het kopiëren van uitslagen op de persafdeling. Om in aanmerking te komen voor de selectie heeft de organisatie een aantal voorwaarden gesteld. Zo is het noodzakelijk dat je vloeiend Engels spreekt, dat je een training volgt en minimaal 10 dagen vrijhoudt tijdens de Spelen. Ook is het vanzelfsprekend ook een vereiste om een werkvergunning te hebben om in Engeland te werken. Dit is overigens voor EU-inwoners (met een EU-paspoort) geen probleem.

Het traject richting de Olympische Spelen verloopt via 5 stappen. 15 september komt er een aanmeldingsformulier op de officiële website, waarin je een vragenlijst moet invullen. Uit alle aanmeldingen wordt een selectie gemaakt van kandidaten die worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Deze gesprekken vinden plaats tussen februari 2011 en de eerste maanden van 2012 en vinden plaats in verschillende Engelse steden. De kosten voor reizen en overnachten in Engeland worden overigens niet vergoed (net als het verblijf tijdens de Olympische Spelen zelf).

Naar aanleiding van deze gesprekken krijg je een functie aangeboden tijdens de Spelen, die je eventueel nog kunt afwijzen. Je krijgt echter geen alternatieve vrijwilligers functie aangeboden. Afhankelijk van je functie moet je vervolgens begin 2012 een aantal trainingen volgen en een aantal tests doen.

Net als voor de verkoop van tickets heeft de officiële site nu ook een aparte site gemaakt voor vrijwilligers.  Deze site kun je via deze linkvinden. Het is niet bekend hoe groot de kans is dat je als Nederlander ook daadwerkelijk aan de slag kunt als vrijwilliger, maar het is volgens de site zeker niet uitgesloten.

Bron: www.olympischespelenlonden.nl