Update maatregelen Covid 19

Het bestuur en de trainers hebben het meest recente  protocol van Atletiekunie bestudeerd .

Nu het aantal corona besmettingen toeneemt voelen wij als bestuur en trainers een toenemende verantwoordelijkheid voor de gezondheid van onze leden. Toch wij willen proberen om trainingen voor volwassenen aan te bieden binnen de nieuwe regelgeving en niet direct (zoals veel andere verenigingen hebben gedaan) de trainingen stoppen.

Voor volwassen van 18 jaar en ouder zijn de wijzigingen het meest ingrijpend, zo mag er alleen nog maar in (vaste) groepen van maximaal 4 personen worden getraind waarbij onderlinge afstand 1,5 meter moet blijven.

 

Om hier goed invulling aan te kunnen geven zullen we deze week (de trainingen van 20 en 22 oktober) gebruiken als testweek. We beoordelen of er onder de atleten voldoende animo en draagvlak is om op deze manier te trainen en of het uitgedachte systeem werkbaar is voor trainers, atleten en bestuur.

Aanstaande vrijdag vindt een evaluatie plaats om te zien of we door kunnen of/en willen gaan, over de uitkomst zullen jullie per mail worden geïnformeerd.

Download AVW Corona protocol

Algemeen 

 • Voor iedereen onder 18 jaar gaan de reguliere trainingen zonder wijzigingen door.
 • Kleedkamers en ook de kantine zijn gesloten. Jassen op het bankje (in een tas bij slecht weer)
 • Toiletgebruik alleen aan achterzijde gebouw.
 • Atleten van 18 jaar en ouder houden ook tijdens het sporten 1,5m afstand van elkaar.
 • De grasbaan en het middenveld zijn inmiddels voldoende stevig om te gebruiken voor trainingen, mits het droog weer is. 

 

Regels voor de trainingen voor atleten van 18 jaar en ouder.

 • De training op woensdagochtend komt tot nader order te vervallen. Uiteraard zijn de atleten die normaal gesproken op woensdag trainen, op dinsdag en donderdag welkom.
 • Atleten moeten verplicht aanmelden voor trainingen op dinsdag en donderdag tussen 8:00 en 17:00u op de dag van de training via WhatsApp bij Teun: 06-25063460 Er kunnen maximaal 16 personen per avond trainen. Als het maximum deelnemers is bereikt, krijg je bericht en word je als eerste op de lijst voor de volgende training gezet, mits je dat wilt. Als je niet aanmeldt kun je niet trainen.
 • Teun deelt de atleten in vaste groepen in van 4 personen waarbij we proberen het snelheidsverschil onderling niet te groot te laten worden.
 • Elke groep krijgt een kleur (blauw, wit, rood of geel), je ontvangt een bericht met daarin de kleur van de groep waar je bij hoort. 
 • Vanaf het arriveren op het complex ga je naar het hoedje van jouw kleur die op het veld ligt (kom niet te vroeg!). De groep van 4 personen van één kleur moet bij elkaar blijven en houdt 1,5m afstand tot elkaar.
 • Per groep is er één persoon die als aanspreekpunt fungeert en de groep wat in de gaten moet houden.
 • De trainer geeft de groepen aanwijzingen voor het inlopen per groep en de warming up.
 • De trainer legt het programma van de avond uit. Er zijn 4 startpunten: op de schelpenbaan op het 200 en 400m punt en op de grasbaan bij en 100 en 300m, deze worden gemarkeerd met gekleurde hoedjes overeenkomstig de met de kleuren van de groepen. De groepen houden onderling afstand.
 • De lopers van één groep, lopen achter elkaar. Dus niet naast elkaar! Met minimaal 1,5m tussenruimte. De snelle lopers van de groep passen zich aan de langzamere lopers aan.
 • Na het programma kunnen de atleten per groepje een rondje uitwandelen, ook daarbij wordt 1,5m afstand gehouden. 
 • Het is de bedoeling dat de atleten na de training meteen het complex verlaten. 

 

Het zijn nogal omvattende maatregelen en we begrijpen dat het zo allemaal wat minder sociaal en gezellig is maar het is de enige manier om de trainingen op een veilige en verantwoorde manier door te kunnen laten gaan.

Baanregels die nu gaan gelden.

 • Als je in de schelpenbaan start, dan loop je de snelle én de langzame delen van de training aan de binnenkant van de schelpenbaan. Er lopen twee groepen op de schelpenbaan, mocht een snellere groep inlopen op de andere groep, dan dient er via de grasbaan te worden ingehaald met inachtneming van voldoende afstand.
 • Als je in de grasbaan start, dan loop je de snelle én de langzame delen van de training aan de binnenkant van de grasbaan. Er lopen twee groepen op de grasbaan. Als de onderlinge afstand te klein wordt, dan kan de snelle groep de langzamere groep inhalen via het oude gras. Er kan ook wat meer wandelpauze genomen worden.

Afhankelijk van het programma van de technische groep (onder leiding van Jos) overleggen de trainers wat de baanindeling zal zijn. 

 Wij hopen dat we de volwassen atleten op deze manier toch in hun trainingsbehoefte kunnen voorzien, al is het een stuk minder ongedwongen. Gezondheid staat voorop wat ons betreft.

 

Blijf gezond!