WIERINGERWERF - Op 12 april organiseert Team Touw en Co op de atletiekbaan van av Wieringermeer een sportevenement. Op deze dag staat er een MTB parcours, een hardloop parcours en een wandelroute op het programma. Met dit evenement is het de bedoeling zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Team Touw en Co voor Alpe d'huZes (Opgeven is geen optie).

De voorinschrijving voor dit evenement is inmiddels begonnen. Via de voorinschrijving, waarbij een euro korting wordt gegeven, kan je inschrijven voor het hardlopen, MTB en wandelen. De link hiervoor is https://inschrijven.nl/formulier?id=2015041204140. Via de voorinschrijving kan je de korting ook extra doneren. Op zondag 12 april hoef je dan alleen je startnummer/bewijs nog ophalen.
 
Bij het hardlopen kan de Terp in Wieringerwerf zes keer bedwongen worden, maar er kan ook gekozen worden voor een kortere afstand. De kortste afstand is 2,5 kilometer en de langste en zwaarste afstand is 14 kilometer. Het parcours wordt uitgezet rond de atletiekbaan en de Terp. In het parcours is de lange klim naar de Terp, via de Badweg, opgenomen en is de ondergrond variërend van stenen, klinkers, schelpen paden, houtsnipper pad en dergelijke. Doordat de Badweg zes keer (Terp d’huZes) moet worden bedwongen, is het zwaarder dan een gemiddelde loop. Hierdoor wel een extra motivatie voor het goede doel. Opgeven is geen optie…

De Jeugd start halverwege de Badweg en moeten via een parcours van vierhonderd meter de Terp ook zes keer op. De eerste keer via de Badweg en de overige vijf keer een kortere steile opgang. De afstand is hierdoor ongeveer 2300 meter. De finish is bij de jeugd boven op de Terp.

De inschrijving voor het hardloop onderdeel start ongeveer om 9.00 uur. De jeugd start om 10.00 uur vanaf de Badweg en de volwassenen starten om 10.30 uur vanaf de atletiekbaan aan de Dr. Tamsmalaan te Wieringerwerf.

De MTB-ers starten rond 9.00 uur vanaf de Dr.Tamsmalaan. In dit parcours wordt ook eerst zes keer de Terp in Wieringerwerf opgenomen. Hierna gaan gaan we de polder in. Het MTB parcours is ongeveer 45 kilometer lang. Ook de MTB-ers kunnen zich van ten voren inschrijven.
Voor de wandelaars is er een route van ongeveer zeven kilometer uitgezet en kunnen zich na ophalen van het startbewijs tussen 12.30 en 13.30 uur starten.

Het inschrijfgeld is voor het hardloop onderdeel en MTB onderdeel voor volwassen 8,50 euro en voor kinderen 4,50 euro. De wandelroute is één euro goedkoper. Als je van ten voren inschrijf krijg je een euro korting. Dit is inclusief een kopje koffie/drinken en een versnapering. En je steunt hierbij natuurlijk het Team Touw en Co.

Op zondag 12 april wordt er op de atletiekbaan nog veel meer georganiseerd voor het gehele gezin. Kijk hiervoor op de actiepagina http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teams/team-touw-co/.

Schrijf je dus nu alvast in op https://inschrijven.nl/formulier?id=2015041204140 of via inschrijven.nl selecteer op provincie Noord-Holland, Maand April en Jaar 2015 en vervolgens op zoeken klikken. Kies dan op 12 april Terp d’huZes..