Huiswerkbegeleiding, Bijles, Examentraining, Reken- en Taallessen bij A.V. Wieringermeer.

Vanaf heden worden bij de atletiekvereniging A.V. Wieringermeer huiswerkbegeleiding, bijles’, ‘examentraining’ en 'reken- en taallessen' aangeboden in een rustige omgeving.

De begeleiding wordt uitgevoerd door het instituut Happy Homework.

Happy Homework maakt bij de begeleiding gebruik van kennis en ervaring uit het onderwijs. Voor meer informatie over de begeleiding of bijles kunt u contact opnemen met Rene Schotvanger of Ruben Bos via  info@happyhomework.nl of 06 – 319 33 608 / 06 – 511 96 835.

De vereniging wil ieder kind de mogelijkheid gunnen om de begeleiding te volgen. Daarom is het niet noodzakelijk om lid te zijn van de vereniging. Is uw kind wel lid van de atletiekvereniging of een omliggende andere sportvereniging? Het is dan eventueel mogelijk de begeleiding te combineren met de sporttraining. Het zou bijvoorbeeld kunnen, dat uw kind direct uit school het huiswerk komt maken of een bijles volgt en daarna meteen doorgaat naar de sporttraining. Ideaal! Ook ligt het RSG Wiringherlant College om de hoek!

De huiswerkbegeleiding is een vervolg op de begeleiding welke al op de school plaatsvindt. Kinderen worden begeleid op een manier die aansluit op de individuele leerbehoefte. Zij worden geholpen om het beste uit zichzelf te halen. Direct na schooltijd kunnen de kinderen naar de huiswerkbegeleiding komen. Kinderen worden geholpen om zich verantwoordelijk te voelen voor het eigen leerproces en het beste uit zichzelf te halen. Ook ná de begeleiding.

Voor iedere bijeenkomst wordt een dagplanning door de kinderen zelf ingevuld. Op deze wijze leren kinderen om te gaan met een zelfgemaakte planning. Als de kinderen klaar zijn met het huiswerk wordt dit gecontroleerd. Ook worden eventuele aandachtspunten besproken. Kinderen gaan op deze wijze met een tevreden gevoel naar huis.

Happy Homework helpt ook kinderen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs de rekentoets en taaltoets voor te bereiden en te voldoen aan de vereiste referentieniveaus. Sinds de landelijke invoering van de referentieniveaus lukt het kinderen niet altijd zelfstandig, of met hulp van de school, het juiste niveau te bereiken om cito, toetsen en examens met een voldoende af te sluiten.

Tijdens de ondersteuning bij rekenen en taal oefenen wij onder andere met behulp van de onderwijsprogramma’s ‘Taalzee’ en ‘Rekentuin’. Naar aanleiding van de analyse, die deze software zal maken, helpen wij de kinderen vervolgens verder door middel van een individueel leertraject. Hierdoor krijgt uw kind meer zelfvertrouwen en kennis van het betreffende onderdeel.

Ook wordt door de begeleiders van Happy Homework Cito en NIO training aangeboden. De meeste basisschoolleerlingen doen in groep 8 de Cito Eindtoets Basisonderwijs, of de NIO (Nederlandse Intelligentietoets voor Onderwijsniveau). Samen met het oordeel van de leerkrachten vormt het resultaat van de test de basis voor het niveau advies voor de middelbare school. Beide testen omvatten een groot aantal opgaven die binnen een bepaald tijdsbestek gemaakt moeten worden. Hoofdzakelijk op het gebied van rekenen en taal.

Tijdens de trainingen oefenen wij ieder onderdeel uit deze testen. Hierdoor krijgt uw kind meer zelfvertrouwen in een goed resultaat van de test. Het is belangrijk, dat uw kind op het juiste niveau instroomt op het voortgezet onderwijs.

Bijles of examentraining is nodig als uw kind structureel achterop raakt in schoolvakken en dat op eigen kracht niet meer kan inhalen. Extra hulp biedt dan uitkomst om zo de leerstof onder de knie te krijgen.

Wilt u alle informatie rustig nalezen? Op www.happyhomework.nl staat alles vermeld.