Theo List loopt tweede plaats tijdens het open Nederlandse kampioenschappen

Theo List – lid van atletiekvereniging wieringermeer e.o. - heeft deelgenomen aan het open nederlands kampioenschap voor atleten met een lichamelijke beperking die dit jaar in Emmeloord werd gehouden.

Er was  deelname o.a. uit de volgende landen Rusland, Ierland, Engeland en Nieuw Zeeland . Dit evenement werd georganiseerd  op 11 en 12 mei . Op zaterdag liep List in zijn klasse ( T 36 ) een 800 m in een tijd van 3.36.38. Op zondag stond er een 400 m op het programma. Hij finishte deze afstand in een tijd van 1.30.75  wat een tweede plaats betekende  Hij moest de Belgische atleet Kevin De Loght voor laten gaan. Deze atleet finishte in een tijd van 1.10.00 . Dit  open nederlands kampioenschap was de eerste wedstrijd  in een serie van 3 . De tweede wedstrijd werd 2 dagen later  in Groningen gehouden. List liep hier een 800 m . Hij liep deze afstand in een tijd  van 3.50.51. Op de 1 e pinksterdag stond de derde wedstrijd op het programma. Deze werd gehouden in Stadskanaal onder de naam  Nellie Cooman Games. Hier liep de atleet uit Middenmeer een 800 m in een tijd van 3.30.80 en gevolgd door 2,5 uur later door een 400 m . Hij finishte deze 400 m  in een tijd van  1.35.67. Na deze 3 wedstrijden werd werd er een klassement opgemaakt naar aanleiding van de geleverde prestaties. In dit klassement kwam de atleet uit Middenmeer  op de zesde plaats terecht.