Sportservice Schagen organiseerde op 15 april, in samenwerking met atletiekvereniging Wieringermeer, de scholierenveldloop voor leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen uit Wieringen en Wieringermeer. De deelnemers, ingedeeld in leeftijdsgroepen, gingen van start om het zware parcours te voltooien.

Zonnig Lutjestrand
Op woensdagmiddag 15 april klonk op het zonovergoten Lutjestrand om 13.30 uur het eerste startschot. De allerjongste deelnemers van de scholierenveldloop gingen super snel van start. Deze startgroep liep het parcours in één lange sprint en kwam uitgeput over de finish.
Hierna was het de beurt aan de oudere kinderen van de groepen 3 t/m 8. Voor deze editie hadden bijna 80 deelnemers zich ingeschreven. Bij voorbaat dus al een groot succes!

Parcours
Het parcours, met een lengte van 500 meter voor de jongste kinderen en 1000 meter voor de oudere jeugd, was uitgezet op het gras en over het zand van het Lutjestrand.

Diverse leeftijdscategorieën
Ingedeeld in leeftijdscategorieën deden de jongens en meisjes allemaal enorm hun best om zo snel mogelijk de eindstreep te bereiken. Door het parcours over het strand en de flinke wind werd het een zware hardloopwedstrijd. Alle deelnemers ontvingen direct na afloop een herinnering. Aan de snelste drie lopers per categorie werd een prijs uitgereikt.

 

Uitslagen        Foto's

 

Scholierenveldloop

 

(Bron: Sportservice Schagen)