Looptrainersdag 2010

15e Looptrainersdag op 13 november in Nijmegen

Op zaterdag 13 november 2010 wordt voor de 15e maal de Looptrainersdag gehouden. Op deze jaarlijkse kennis- en ontmoetingsdag worden ontwikkelingen binnen de loopsport uitgedragen. De Looptrainersdag zal wederom plaatsvinden op het Universitair Sportcentrum van de Radboud Universiteit te Nijmegen.

De Looptrainersdag is bestemd voor iedereen die bij de ondersteuning van de loopsport betrokken is, zoals looptrainers, assistent-looptrainers, junioren looptrainers, Milatrainers (midden-/lange afstand), trainerscoördinatoren, docenten en bestuurlijk verenigingskader. De Looptrainersdag is een ideale gelegenheid om actuele informatie over loopsportgerichte onderwerpen en activiteiten te verkrijgen.

Veranderingen
Eén van de veranderingen ten opzichte van voorgaande jaren is dat tijdens de Looptrainersdag geen wandel gerelateerde onderwerpen meer zullen worden aangeboden. Voor het wandelkader zal in het voorjaar van 2011 (voorlopige datum 5 maart) in samenwerking met de KNBLO-NL de ‘WandelTrainersDag' worden georganiseerd.

Vanaf dit jaar zal geen wervingsboekje meer naar alle looptrainers worden verstuurd maar wordt alle informatie, zoals het complete programma en informatie over de loopsportmarkt vanaf 1 september a.s. op www.atletiekunie.nl/looptrainersdag gepubliceerd.

Workshops en praktijksessies
Net als bij voorgaande edities zal er weer een breed scala aan onderwerpen voor het begeleidend en ondersteunend loopsportkader d.m.v. workshops en praktijksessies worden gepresenteerd. Er zal extra aandacht worden besteed aan loopsportactiviteiten, die door de atletiekverenigingen en loopgroepen kunnen worden georganiseerd. Naast het recreatief georiënteerde kader zullen er ook de nodige onderwerpen voor het prestatief georiënteerde kader zijn.

Loopsportmarkt 
Er wordt wederom een uitgebreide loopsportmarkt gehouden waar zo'n 30 partners, aanverwante organisaties en bedrijven hun activiteiten en producten zullen demonstreren en aanbieden.

Inschrijven 
Vanaf 15 september a.s. kan uitsluitend via de website www.atletiekunie.nl/looptrainersdag worden ingeschreven. Personen met een geldige trainerslicentie van de Atletiekunie hebben bij inschrijving 2 dagen voorrang en ontvangen hierover nog bericht.
De inschrijving is t/m 30 oktober geopend echter vol = vol; dus schrijf tijdig in! Er is plaats voor maximaal 1000 deelnemers.

De Looptrainersdag is inmiddels uitgegroeid tot de ontmoetingsdag voor het kader, dat bij de loopsport betrokken is. Vorig jaar trok de Looptrainersdag 1000 deelnemers.

bron: Atletiekunie