Schrijf je nu in voor het Trainerscongres 'London Calling!'

Heb je altijd al eens een clinic of een workshop van een absolute topcoach willen meemaken? Op zaterdag 27 november staan op Olympisch trainings- en congrescentrum Papendal drie absolute toptrainers vanuit drie atletiekdisciplines centraal tijdens de tweede editie van het Trainerscongres 'London Calling!'

Asmund Martinsen de succesvolle speerwerpcoach is vastgelegd voor het onderdeel werpen. Asmund Martinsen is sinds 1999 de trainer en coach van regerend Europees, Wereld- en Olympisch kampioen speerwerpen Andreas Thorkildsen uit Noorwegen. Een absolute topcoach die graag zijn expertise wil delen met de bezoekers van het trainerscongres.

Nic Bideau uit Australië is aangetrokken voor de clinic over midden/lange afstand en wegatletiek.
Hij is getrouwd met de bekende Sonia O'Sullivan en begeleide haar naar Olympisch Zilver. Hij was trainer Cathy Freeman, Olympische kampioen in Sydney op de 400 meter en Sandy Richards wereldkampioen 400 meter. Bovendien is hij de coach van wereldkampioen Craig Mottram (3000 m).
Nu coacht hij onder andere Benita Willis. Zij won in 2003 de bronzen medaille op het onderdeel halve marathon en won in 2004 de gouden medaille tijdens het wereldkampioenschap Cross en Andy Baddely finalist op de 1500 meter in Peking.

John Smith, de wereldwijd bekende sprintcoach uit de USA was zelf een goede 400 meter loper (finale OS 1972) maar ook filmacteur. Hij was jarenlang sprintcoach op UCLA. Hij neemt op dit congres de sprint voor zijn rekening. Hij is momenteel trainer van topatlete Carmelita Jeter (één van de snelste vrouwen ter wereld) en Leroy Dixon. Bovendien was hij trainer van Maurice Green (voormalig wereldkampioen 60,100 en 200 meter), Ato Boldon (wereldkampioen 200 meter in 1999) maar ook Inge Miller en Anjanette Kirkland. Ook Christine Arron heeft een periode bij hem getraind.
John Smith neemt je mee in de wereld van choreografie van het lopen en de kunst van het analyseren van bewegingen.

Voor het plenaire gedeelte zal sportpsycholoog Rico Schuijers in een interactieve workshop de mentale begeleiding van atleten aan bod laten komen. Rico Schuijers begeleidt veel topatleten en topteams die deelnemen aan Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen.

Meer informatie en inschrijven via www.atletiekunie.nl/trainerscongres

Au_banner_trainerscongres