Op zondag 26 september organiseert atletiekvereniging Wieringermeer in samenwerking met Zwembad de Terp in Wieringerwerf de tweede Zwemloop van de Wieringermeer. Dit evenement is leuk voor iedereen.
Vorig jaar werd er voorzichtig gestart met een zwemloop (Swimrun) in de Wieringermeer. Nu is het tijd voor de tweede editie van dit nieuwe evenement. De zwemloop is er voor iedere sportieveling vanaf 8 jaar met een dosis uithoudingsvermogen. (minimaal zwemdiploma A). De zwemloop bestaat uit eerst een stuk zwemmen en daarna een stuk lopen. Het zwemmen gebeurt in zwembad de Terp en hardlopen rondom de Terp met de finish op de baan van onze atletiekvereniging. 

 

Swimrun vorig jaar

De kosten zijn zo laag mogelijk gehouden. Voor slechts € 2,50 zwemmen en lopen de deelnemers een afstand. De start is vanaf 12.00 uur en vanaf 10.30 uur kan je inschrijven. Zorg dat je een half uur voor de start aanwezig bent.
Er zijn verschillende afstanden bij jeugd en bij de oudere: 
Voor de jeugd: 
08 - 11 jaar 250 meter zwemmen en 1500 meter lopen 
12 -15 jaar 500 meter zwemmen en 4000 meter lopen 
De volwassenen: 
16+ - 49 jaar 500 meter zwemmen en 7000 meter lopen 
50+ 500 meter zwemmen en 7000 meter lopen 

Bij deze vier categorieën zijn er prijzen voor de eerste drie aankomende. Bij de meisjes/vrouwen en jongens/mannen. 

 



Na afloop mogen de deelnemers tot 16.00 uur gratis gebruik maken van Zwembad de Terp. Hier is ook de start van deze wedstrijd. (finish op de baan van av Wieringermeer). De tweede zwemloop is een samenwerking tussen atletiekvereniging Wieringermeer en Zwembad de Terp en is mede mogelijk gemaakt door: Sportservice Schagen, Gemeente Wieringermeer, Bakkerij Slijkerman en Garage Koopman en Brouwer en PH Verheul. Dus ga de uitdaging aan op zondag 26 september in zwembad de terp.