Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en kinderen willen een passende vrijetijdsbesteding. Av Wieringermeer heeft je misschien iets te bieden. Bij av Wieringermeer sporten ruim 60 jeugdleden vanaf 5/6 jaar met veel plezier onder begeleiding van deskundige trainers. De kinderen komen uit de Wieringermeer, maar ook uit Wieringen en Medemblik en uit plaatsen er om heen. De trainingen worden gegeven op de grasbaan aan de Dr Tamsmalaan te Wieringerwerf. 

De training zijn op dinsdag- en donderdagavond. Voor de pupillen van 18.00 tot 19.00 uur en junioren van 19.00 tot 20.30 uur. Natuurlijk mag je eerst een aantal keren meedoen, voordat je beslis om lid te worden. In de wintermaanden trainen de pupillen op donderdag in de Zuiderzeehal tegenover onze atletiekbaan.

AV Wieringermeer
Av Wieringermeer is een sportieve club met ongeveer 130 leden, waarvan de helft jeugdleden. Wat hebben wij je zoal te bieden? Deskundige trainers, een verlichte baan met clubgebouw, persoonlijke aandacht en natuurlijk een uitstekende sfeer. Alle jeugdige atleten maken spelenderwijs kennis met verschillende atletiekonderdelen.



Onderdelen
Over het algemeen geldt dat (mini-)pupillen spelenderwijs kennis maken met enkele atletiekonderdelen (sprint, kogelstoten, balwerpen, verspringen, hoogspringen, afstandlopen en estafette).
Bij de D- en C-junioren wordt in verdere mate op techniek getraind. Ook wordt het aantal onderdelen vergroot. Nieuw zijn dan hordelopen, discuswerpen, speerwerpen.

Trainingen 
Alle trainingen bij Av Wieringermeer worden gegeven op de baan van atletiekvereniging Wieringermeer, Dr.Tamsmalaan te Wieringerwerf, onder leiding van gediplomeerde train(st)ers. Bij alle groepen trainen meiden en jongens gezamenlijk. De trainingen zijn op dinsdag- en donderdagavond. Voor de pupillen een uur en voor de junioren anderhalf uur per avond.

Wedstrijden 
Als je lid wordt, dan wordt er voor alle jeugd automatisch een wedstrijdlicentie aangevraagd. Zo doen de pupillen mee aan de competitie (3 wedstrijden in de zomer) en de atletiekunie jeugdCross competitie (3 wedstrijden in de winter). In de winter meestal nog één indoorwedstrijd en in de zomer twee andere wedstrijden. Bovendien ben je vrij om aan andere wedstrijden deel te nemen, hiervoor kan je opgeven bij het wedstrijdsecretariaat. 



Activiteiten 
Naast de trainingen en wedstrijden zijn er door het jaar nog tal van andere gezellige activiteiten voor de jeugd. Bijvoorbeeld een zwemmiddag, sinterklaasavond, trainingsweekend voor de junioren, etc.

Evenementen van av Wieringermeer
Aan alle eigen evenementen mag je als lid van av Wieringermeer gratis meedoen, zoals alle Robbenoordbosloopjes (11x per jaar), de 8 van Middenmeer, DijkgatbosCross,  Onderlinge wedstrijden, etc.

Voor meer informatie lees het infoblad of kom dinsdag of donderdag langs op de Dr. Tamsmalaan te Wieringerwerf.