Spannende race bij AVWieringermeer

Atletiek Vereniging Wieringermeer nodigt u uit op 4 oktober a.s. te komen kijken en aanmoedigen bij een spannende ‘Battle’ tussen twee veteranen.  Piet de Groot en Herman Hommen dagen elkaar uit op de atletiek baan van AVW aan de Tamsmalaan. Het wordt een bijzondere krachtmeting. Piet is lang en atletisch, hij loopt met een energieke verende pas alsof het helemaal geen moeite kost. Herman is klein en gespierd, hij is een fanatieke en zeer ervaren loper die vorig jaar nog een marathon voltooide.

De te lopen afstand bedraagt 400 meter, een lastige afstand omdat de energie goed gedoseerd moet worden tijdens de race. De afstand is veel te lang om vanaf de start voluit te kunnen sprinten. De bezoekers aan dit evenement mogen een gokje wagen en voorspellen wie van de heren als eerste over de finish gaat. Er is een gezonde prijs te winnen voor degene die ook de juiste finishtijd kan voorspellen. De heren lopen voor het goede doel: KIKA is de grote winnaar. Door een gokje te wagen steunt u de strijd tegen kinderkanker.

Wie deze krachtmeting wil bijwonen is vanaf 10 uur van harte welkom om de warming up van de heren bij te wonen en een weddenschap aan te gaan. De start van de ‘Battle’ tussen deze veteranen is om 10:45 uur, waarbij u de lopers kunt aanmoedigen.

Deze spannende race wordt gecombineerd met een jaarlijks terugkerend evenement. De AgriportA7 halve marathon wordt alweer voor de 11e keer gelopen. Deze mooie wedstijd start bij AVW en voert helemaal langs de kassen aan het Wagenpad, het is een echte uitdaging voor de gevorderde loper.

Er zijn ook kortere afstanden te lopen; 13 km en 4 EM (6,4 km) en 1 EM (1,6 km) voor jeugd.  Op www.avwieringermeer.nl vindt u meer informatie over starttijden etc.