Hoorn - De eerste wedstrijd van het baanseizoen is normaal gesproken de trainingspakkenwedstrijd, die ook dit seizoen weer georganiseerd werd door Hollandia. Ruim dertig jeugdleden deden dit jaar mee aan de opening van het seizoen. In de eerste wedstrijd viel al meteen een Clubrecord.

Bij de jongste deelnemers, de mini’s, ging het balwerpen erg goed. Mauro Wolters gooide de bal 14.48 meter ver. Ook bij de meisjes wist Veronique Bruin de bal goed weg te gooien met 14.29 meter. Bij de jongens pupillen C liep Leander Schraal in zijn eerste wedstrijd een goede tijd op de 600 meter met 2.40 minuten.

Bij de meisjes pupillen C zorgde Sascha Schenk voor het eerste clubrecord van het baanseizoen. Bij het balwerpen werd voor het eerst de twintig meter grens overschreden met 20.35 meter. Dit was ruim 2 1/2 meter verder dan het vijf jaar oude clubrecord van Floortje. 

Bij de meisjes pupillen B was er een vierde plaats voor Yannick Sijtsma met 2.96 meter bij het verspringen en Alisia Bruin werd vijfde en verbeterde haar persoonlijk record bij het balwerpen met bijna viermeter naar 18.47. Op de lange afstand was er een goede prestatie voor Jaimy Meyer, ze had slechts 4.27 minuten nodig voor de 1000 meter.

Bij de pupillen A waren er goede prestaties op de sprint. Jari Sijtsma liep 10.1 seconden op 60 meter en Monique Schoen had 10.2 seconden nodig. Bij de tweede jaars gooide Marjolein Zuidema de bal 17.46 meter ver.

Bij de junioren C was er een derde en vijfde  plek voor Kaylee Elfring en Eline van Breukelen. Vooral het verspringen ging goed. Kaylee sprong 4.14 meter en Eline 4.03 meter. Ook Pieter Rotgans had een goede dag, 2.29 minuten op de 800 meter en 10.61 meter bij het kogelstoten.  Bij de A junioren stootte Evelien Bos de kogel 9.49 meter ver. 

Ondank de kou van deze dag kon iedereen weer terug kijken op een goede start van het baanseizoen. En voor de pupillen was het een mooie opwarmer voor de eerste wedstrijd van de pupillencompetitie die een week later op het programma stond.