Op zaterdag 30 augustus werd voor de vijfenveertigste keer, de Friese hardloopklassieker Sneek Bolsward Sneek gehouden. Een kleine delegatie van av Wieringermeer ging naar dit jaarlijkse uitje in Fryslan.

Het werd verzamelen bij de sporthal in Wieringerwerf en alles kon in één auto. Na ruim veertig minuten reden we de Friese plaats Sneek binnen. Bij de parkeerplaatsen was nog genoeg ruimte. Herman en later ook Wendy en Ineke moest nog even snel wat folders onder de ruitenwissers plaatsen voor de halve marathon van Wieringerwerf. In de kantine werd het startnummer opgehaald. We hadden ons van tenvoren al ingeschreven, dit gaf ook een euro korting. De kleedruimte werd opgezocht en het tenu werd aangedaan. Gps om de pols of de smart phones mee voor de registratie van de kilometers en afstand.

Een beetje bewolkt met af een toe een beetje regen. In deze omstandigheden werden de spieren opgewarmt. Ons groepje van vier personen gingen Herman Hommen, Wendy Broers en Ronald van Etten de 20 kilometer doen en Ineke van Wieren ging voor de 10 kilometer. Ook Hollandia was met een klein groepje van drie personen gekomen.

Wendy SBS

 

Om vijf uur werd het startsein gegeven. Eerst driekwart op de baan en daarna richting Bolsward. Ging de heen weg nog tegen de wind in, op de terugweg na het extra rondje op de skeelerbaan ging met de wind mee. Ook al had je er niet erg veel voordeel van. Dit jaar was de skeelerbaan er aan toegevoegd, zodat de afstand precies 20 kilometer is.  Het verschil met voorgaande jaren, dat ernu ongeveer 200 meter meer gelopen moest worden.  

Na 1.33.13 kwam Ronald als eerste aan op de atletiekbaan van av Horror. Daarna volgde Herman met 1.51.10 en Wendy met 1.54.45. Ineke liep de 10 kilometer keurig in 55.52 minuut. Als beloning kregen we een av Horror hesje voor de donkere dagen, deze werd bij het ophalen van het startnummer al afgegeven.

 

Ronald SBS

 

Na afloop van de wedstrijd even lekker in de sauna (kleedruimte) en daarna eten bij de Chinees en een ijsje bij min 12. Volgend jaar is er de 46e editie van Sneek Bolsward Sneek. Leuk om een keer mee te gaan.

Tot volgend jaar.

(Foto's: Av Horror, Sneek)