In het eerste weekend van de vakantie organiseerde atletiekvereniging Hollandia  uit Hoorn de wedstrijden om de Mini blokaal. Dit zijn individuele onderdelen voor de junioren en voor de pupillen stond een driekamp op het programma. Een kleine delegatie van twaalf atleten veroverde bij de pupillen  vier medailles en bij de meiden junioren C vijf. Ook werd er een clubrecord en baanrecord verbeterd.

Voor de derde keer dit seizoen verbeterde Marieke van Etten het clubrecord bij het speerwerpen voor de meiden junioren C en bracht het naar 21.03 meter. Hiermee bracht Marieke ook het baanrecord van Hollandia op haar naam. Bij de 80 meter horden werd Eline van Breukelen tweede in 17.14 seconden. Op de 600 meter behaalde Eline van Breukelen en Marieke van Etten een tweede en een derde plaats. 

Bij meisjes D junioren liep Floortje van Kampen een persoonlijk record op de 600 meter in 1.46,13 minuten. Ook haar prestatie bij het kogelstoten was goed met 8.12 meter.

Bij de pupillen waren er drie eerste plaatsen bij de driekamp. Bij de meisjes mini was Sascha Schenk de Sterkste met een persoonlijk record  bij het balwerpen met 13.38 meter. Ook was er een eerste plaats voor Gilles Duiveman McEwan bij de jongens B. Voor het eerst ging de bal over de dertig meter heen bij het balwerpen met 30.21 meter. Bij de jongens pupillen A2 behaalde Stefan Lourens een eerste plaats met een persoonlijk record (PR) bij het kogelstoten met 7.12 meter. 

Bij de meiden A2 behaalde Emma Duiveman McEwan een goede derde plaats. Ook Emma had een PR bij het kogelstoten met 6.99 meter. Dit gold ook voor Jetske van Kampen en Luca van Etten met 5.76 en 5.75 meter. 

Bij de meiden pupillen A1 evenaarde Danielle Geel haar PR op de 60 meter met 11.1 seconden en Robin Post stootte goed bij het kogelstoten met 5.43 meter. 

Bij de meisjes B gooide Diewertje van Kampen  goed bij het balwerpen met 16.05 meter. Ook een nieuw persoonlijk record.  De meiden en jongens uit de Wieringermeer e.o.  konden weer met een flink aantal persoonlijke records naar huis gaan.

Lees de uitslagen