HOORN - Op een droge maar koude zondagochtend de 22e maart organiseerde atletiekvereniging Hollandia uit Hoorn de Dijkenloop. De dijkenloop heeft drie afstanden de halve marathon, 10 kilometer en 5 kilometer. De 22 atleten van av Wieringermeer (inclusief trainer Ruud) deden alleen mee bij de 5 en 10 kilometer.

De heen weg lekker een beetje wind mee, maar na het keer punt kwam de klap. De Halve was een rondje richting Bobeldijk. De 5 en 10 kilometer is heen lopen richting Bobeldijk en precies hetzelfde weer terug lopen.

Op de 5 kilomter behaalde Chimene Ooms als jongste dame een tweede plaats in 27.37 minuut. Op de 10 kilometer behaalde Ruud van Breukelen bij de mannen 50+ ook een tweede plaats in 41.34. Bij de vrouwen 45+ werden Lydia Hoekstra en Petra Hage derde en vierde in respectivelijk 51.18 en 51.20.

Na afloop werd er op voorstel van Herman nog bij van der Valk Hoorn Koffie met appelgebak besteld. Het was dringen bij het gebak, want de keuze was nog erg beperkt. En de bediening hadden ook hun dag niet.

Daarna weer lekker terug richting de Wieringermeer.

Alle uitslagen staan hier

En foto's zijn er ook gemaakt