WIERINGERWERF - Met een record aan deelnemers aan de 30e Dijkgatboscross werd zondag 9 november de tweede wedstrijd van het crosscircuit afgewerkt. Aan de start verschenen bijna 460 deelnemers en hiervan deden er 170 mee in de jeugdklassen.

Aan de wedstrijd namen deelnemers uit Noord-Holland en ook daarbuiten . Mila Fryslan kozen de DijkgatbosCross als goede voorbereiding op de Internationale Warandecross, die in het weekend van 22/23 november in Tilburg wordt gehouden.

Bij de vrouwen ging de eerste twee plaatsen naar nova atleten eerste Manon Kruiver tweede Susan Nieman de winnaares van vorig jaar Margriet Berkhout van Hylas werd derde.

Bij de mannen zaten de veteranen vooraan met eerste en derde plaats. Eerste Ron van Diepen (Hylas) tweede Younes Stitan van Nova en derde Marcel Tesselaar van Hera.

Overwinningen bij de Jeugd:

In de categorie tot en met 9 jaar werd Jinte Braas (Sav) en bij de jongens Lennart Boogaard (Hera) eerste. Categorie tot en met 12 jaar Jenda de Boer (Horror) bij de meisjes en Luca van Diepen (Hylas) bij de Jongens eerste. in de categorie tot en met 15 jaar werd Nina van Diepen (Hylas) eerste en bij de jongens Jan Oldhoff (Lionitas) eerste. De oudste categorie tot en met 19 jaar bij de meisjes een overwinning voor Marjet Groen (Lycurgus) en bij de jongens Geart Jorritsma (Horror) eerste.

Lees hier de uitslagen    en bekijk hier de foto's  (Groter formaat foto's) en nog meer foto's  (Ook groter formaat)

Met dank aan alle vrijwilligers en sponsers.

Volgende week is het crosscircuit in het Streekbos bij Sav  (Chronoloog) en alle standen staan bij het crosscircuit.

 

DijkgatbosCross