Tijdens het Dam tot Dam Weekend op 20 en 21 september vinden er maar liefst vier evenementen plaats. Nieuw is de Damloop by night op zaterdagavond, waardoor dit jaar in totaal ruim 87.000 sporters in actie komen. Om dit sportieve weekend te kunnen realiseren, worden zo’n 1.500 vrijwilligers ingezet. Le Champion is nog op zoek naar versterking van het vrijwilligersteam.

Wie onderdeel wil zijn van het Dam tot Dam Weekend, maar zelf niet in staat is om mee te doen, kan als vrijwilliger toch de geweldige sfeer proeven. Zonder de inzet van de vele vrijwilligers is het onmogelijk om dit weekend te kunnen organiseren. De vrijwilligers leveren dan ook een belangrijke bijdrage aan het succes van de evenementen.

Zowel bij de Dam tot Dam Wandeltocht en Damloop by night op zaterdag als bij de Dam tot Dam FietsClassic en Dam tot Damloop op zondag is het nog mogelijk om te komen helpen. De werkzaamheden vinden plaats in Amsterdam en Zaandam. Samen met de vrijwilligerscoördinator wordt gezocht naar een leuke en geschikte taak. Ook is een gezamenlijke taak met een buurman, buurvrouw, vriend of vriendin mogelijk. Met z’n allen kan er dan weer een fantastisch weekend neergezet worden.

Alle vrijwilligers kunnen tijdens het Dam tot Dam Weekend rekenen op een goede verzorging en ontvangen als dank voor hun inzet een uniek herinneringsshirt van het desbetreffende evenement. De grootste waardering ontvangt men echter tijdens het evenement van de deelnemers.

Le champion heeft av Wieringermeer gevraagd om wat vrijwilligers voor de zaterdaavond. Als er 10 vrijwilligers zich aanmelden krijgt de club een extra vergoeding. Aanmelden kan bij Herman Hommen.